2 - 2
15 juni 2007
00:00

Referat: GIF Parthenon - AIF Barrikaden

Första halvlek kännetecknades av en väldig effektivitet av båda lagen. På i stort sett 4
målchanser (ja, egentligen bara 3, se nedan) gjordes 4 mål. I 24:e min gav Daniel oss
ledningen efter ett mycket kraftfullt och inspirerat sologenombrott som han avslutade med ett skott där målvakten visserligen var mycket passiv men kanske ändå chanslös(svårt att se ur svår vinkel)på det hyfsade skottet. Fem minuter senare kvitterade de sedan vi tappat bollen på mittplan och en av deras spelare på vänsterkanten kunde springa ifrån vårt försvar innan han ur lite halvdålig vinkel satte bollen stolpe-in vid bortre stolproten.

I 37:e min återtog Barren ledningen efter ett mycket snyggt anfall som började med att Dan (?) slog en crossboll till Kristoffer på högerkanten som slog bollen snett inåt bakåt till David som på sedvanligt maner slog till direkt i bortre krysset - lika distinkt som vackert. Sedan gick det åter 5 minuter innan de på nytt kvitterade. Tyvärr på ett mycket snöpligt vis. Martin P släppte en frispark mycket långt utifrån och med ytterst måttlig fart förbi sig i tron att den skulle gå utanför. Istället gick den några cm innanför stolproten. Kanske spelade det in att målet faktiskt otroligt nog var för stort. Båda stolparna lutade så pass att målet nog var 2-3 dm bredare nertill än upptill. Det såg direkt skrattretande ut när man såg det rakt framifrån. (Parthenon hade påpekat det för flera veckor sen men förvaltningen naturligtvis inte agerat)

Spelmässigt hade väl Barrikaden ett visst övertag i 1:a halvlek, kanske med hjälp av medvinden. Målchansmässigt var det som sagt magert åt båda håll.

I 2:a halvlek tog de till en början över lite spelmässigt och hade också två farliga avslut - ett tätt utanför och ett i stolpens utsida. vi hade inga farliga avslut alls men å andra sidan blev vi vid två tillfällen utsatta för horribla offsideavblåsningar där chansen till mål annars borde varit minst 70 %-ig vid vardera tillfället.

Sedan Claes 10 min före slut fortsatt vår tråkiga tradition att dra på oss utvisningar för snack fick vi avsluta matchen med 10 man. På något konstigt sätt tände dock laget till då och på slutet tog vi faktiskt över spelmässigt trots vårt decimerade manskap. (känns det igen?)

Totalt sett ett rättvist resultat men frågan är om inte de ändå närmare segern i en match där vi på många händer (fötter) inte kom upp i normal standard medan de rullade runt rätt bra trots att de saknade ett par av sina bästa spelare och dessutom fick ett par skador.

En eloge till Daniel som kämpade och slet föredömligt hela matchen och till Hampus som gjorde en stabil insats försvarsmässigt samtidigt som han vid några tillfällen med framgång deltog i anfallsspelet. André gjorde dessutom på nytt ett bra inhopp som ytterback.

Startelvan: Martin P - Hampus J, Jesper J, Claes W, Dan E - Kristoffer H,Martin N, Mikael N, Daniel S - Mick M och David A

Avbytare: Erik J, André R, Tommy W, Andreas N, Stefan D